Onninen bytter til LED belysning

Ledlight Onninen 2Når en av Norges ledende el-grossister, Onninen, skulle bytte lys på hovedlageret sitt var energismarte løsninger en prioritet. Onninen ønsket en mer praktisk og bærekraftig løsning, og LED belysning var derfor det beste alternativet. LED lampene, levert av norske Ledlight Group, er montert og lyser opp både hovedlageret og tilhørende temperert lagerbygg ved siden av administrasjonsbygget.

– Med et gulvareal på omkring 20.000 kvm, og med pallreoler, i tillegg til dypstablingsområde for høyfrekvente og store varer, er det både tidskrevende og dyrt å bytte lamper. Nå slipper vi dette, i tillegg har vi fått en miljøvennlig løsning som gir mye bedre lys, sier Arild Aamot, leder for Teknisk og Drift i Onninen.

 

Ledlight Onninen 3Fokus på miljø

Det har vært viktig for Onninen å sørge for at virksomheten påvirker miljøet i minst mulig grad. Fokus på miljø har derfor blitt integrert i all aktivitet og å senke energiforbruket er en prioritet. Onninen så det derfor nødvendig å oppgradere belysningen.

– Vi arbeider kontinuerlig internt med å redusere vår påvirkning på miljøet. Når vi byttet til CrystalLed™ droppet strømkostandene dramatisk, vi har aldri før brukt så lite strøm som nå, fortsetter Aamot.

– I første omgang var bytte av lys et ENØK tiltak, men lyset har også blitt mye bedre. Lagermedarbeiderne skryter av mer energi på jobb. Det er klart at det i starten kom noen reaksjoner på å bytte fra varmt til et kaldere lys, men dette gjør at vi ser varene bedre og dermed jobber mer effektivt, avslutter han.

 

 

Vanskelig og dyrt å bytte lysrør

Det er full fart på lageret med 2 arbeidsskift om dagen, og høyt aktivitetsnivå gjør det vanskelig og dyrt å bytte lysrør. Huselektriker Christian Holter Notvik i Romerike Elektro AS var derfor veldig fornøyd med valget av lampene.

– Vi beregnet ca. 15 minutter installasjon per lampe, men det tok mindre tid enn det. Installasjon av lamper kan være både vanskelig og utrygt når man skal holde et tungt, stort lysarmatur i høyden samtidig som man skal sikre det. Disse lampene derimot er enkle, lette og små i forhold til andre LED armaturer jeg har installert. Jeg ble faktisk overasket over hvor enkelt det var.

Notvik forteller at LED armaturer øker i popularitet, og at de i utgangspunktet er veldig godt egnet til industri.

– I tillegg lyser lampene veldig godt, og man kan se en klar forbedring av arbeidsforholdene, legger han til.

 

Kvalitetsstempel

Tradisjonell belysning fases trinnvis ut, Ledlight Onninen 1og det er mange grunner til at man bør vurdere LED. LED lamper senker strømkostnadene, samt at vedlikeholdskostnadene er svært lave noe som gjør at driftskostnader reduseres betraktelig.

– Som en av Norges ledende el-grossister distribuerer Onninen LED belysning også til sine kundegrupper. Vi er derfor veldig stolte over at LED lampene våre er valgt av en av de største aktørene i el-markedet – når CrystalLed™ lampene belyser lageret til Onninen ser vi på det som et kvalitetsstempel. I tett samarbeid med Onninen, ønsket vi å bidra til at lageret både er anvendelig og oppfyller alle krav, i tillegg var det viktig for oss å levere det mest lønnsomme og fremtidsorienterte alternativet, sier Shahzad Abid, administrerende direktør i Ledlight Group.