CrystalLed™ installert på tungindustrifabrikk

Ledlight Group har nylig installert CrystalLed™ LED lamper på tungindustrifabrikken til tangmelfabrikanten Algea.

Algea ønsket en løsning som både gir godt lys samtidig som det reduserer strøm- og driftskostnader. I tillegg var det viktig at LED lampene er tilpasset et industrielt miljø.

«Vi hadde tidligere mange problemer med lysstoffrør, de tålte ikke forholdene på fabrikken og vi måtte ofte bytte de ut. Det var både irriterende og dyrt, og vi besluttet derfor å bytte til LED. Valget falt på CrystalLed™ på grunn av at lampene har lang levetid og er robuste. Og i det miljøet vi jobber i, er det svært viktig», sier driftssjef i Algea, Olav Nikolaisen.

Støv og et fuktig klima gjør fabrikken vanskelig å belyse. Ledlight Group løste utfordringen ved å installere spesialtilpassede CrystalLed™ 48LED lamper med IP grad 65/67.

«IP-graden var spesielt viktig for oss når vi byttet til LED. Produksjonsprosessen til Algea resulterer i brun-svart støv som legger seg på maskiner, gulv og tak. For å holde produksjonsarealene rene, bruker vi ofte høytrykkspyler og lampene må tåle fuktige omgivelser. CrystalLed™ lampene har ikke skuffet, i tillegg lyser de opp produksjonslokalene svært godt», avslutter Nikolaisen.

Algea