Møller: Sparer i underkant av 25.000 i måneden på strømregninger

Møller ønsket en løsning som både gir godt lys samtidig som det reduserer strøm- og vedlikeholdskostnader. Med en tydelig miljøprofil, falt valget på å bytte ut tradisjonelle lysstoffrør med LED lys fra Ledlight Group på det 16.000m2 store lageret.

«Vi jobber stadig for mer miljøvennlig drift så å bytte ut lysene er en naturlig forlengelse av dette arbeidet. Det er klart at det var en investering, men med den strømbruken vi hadde ser vi at dette lønte seg veldig raskt. Tilbakebetalingstiden er relativt kort – i løpet av 3-4 år er investeringen tilbakebetalt», sier Frank Rydland, Leder Internservice/HMS/Kvalitet i Møller AS.

Kundereferanser viktig

Rydland hadde dårlig erfaring med produkter fra Asia og ønsket å finne et lokalt produkt. I sitt søk etter nye lys var derfor kundereferanser viktig.

«Vi valgte Ledlight Group på bakgrunn av tilbakemeldingene og de gode referansene fra Onninen (les sak her). Onninen er jo grossist på nettopp lys, så vi tenkte at hvis de valgte CrystalLed™ til sitt lager må det være bra. I tillegg bruker Ledlight Group solide komponenter fra markedsledere som Philips og Cree, noe som gir en ekstra trygghet», fortsette Rydland.

Sparer på strøm og vedlikehold

Tilbakemeldingene fra Møller er at armaturen fordeler lyset jevnt og gir kaldere lys som ligner mer på dagslys. Dette resulterer i bedre kontraster og synlighet i lagerlokalet. I tillegg passer det robuste og industrielle designet på CrystalLed™ godt inn i et lagermiljø.

«Med mye trafikk og høyt tempo, står lysene stort sett på hele døgnet. Det er ikke tvil om at det er bra lys nå. Armaturen er robust og har stått her i flere år uten store problemer. Det er også deilig å slippe å bytte lysstoffrør, som er både kostbart og arbeidskrevende. Med bytte til LED har vi nærmest eliminert vedlikeholdskostnadene knyttet til lys. Kostnader knyttet til reparasjon eller bytting av de gamle lysstoffarmaturene kostet oss i underkant av 130.000,- i året, og det slipper vi jo nå. På toppen av det sparer vi kostnader knyttet til strøm hver dag. Etter tilbakebetalingstiden, sparer vi i underkant av 25.000 i måneden på strømregninger har jeg regnet meg frem til. Og det er jo også veldig bra for miljøet», avslutter Rydland.